Kosmetyki anti-aging

5
17.06.2013 

Zgodnie z filozofią firmy Dr.Baumann, krem ma zaimitować płaszcz lipidowy, który stanowi barierę ochronną skóry. Zmywamy go dwa razy dziennie i pozbywamy się naturalnej ochrony przed szkodliwym wpływem środowiska (bakterie), a także przed utratą wody z głębszych warstw skóry. Kosmetyk, który ma działać anti-aging, regenerować i rewitalizować skórę, powinien zawierać liposmy. 

Poniżej prezentujemy jeden najbardziej skutecznych preparatów anti-aging Dr.Baumann: Liposomy z ceramidami ekskluzywnej Linii Dr.Baumann – SkinIdent (nazwa SkinIdent oznacza, że aktywne składniki kosmetyku są identyczne ze skórą i tym to ona produkuje). 

Na każdym kosmetyku jest podany skład INCI, jednak tylko specjaliści potrafią rozszyfrować działanie poszczególnych składników. Podajemy rozszerzony opis składu tego kosmetyku, by bez zagłębiania się w fachową literaturę, pomóc Państwu zorientować się na czym polega jego działanie. 

Oprócz liposomów w swoim składzie zawiera mocznik (urea), ceramidy, kwas hialuronowy i witaminę E. Dzięki takim składnikom warstwa ochronna naskórka ulega wzmocnieniu, natomiast stopień nawilżenia polepsza się znacząco. Witamina E skutecznie chroni przed czynnikami środowiskowymi takim jak np. promieniowanie UV. Liposome Ceramide nadaje się do wszystkich typów skóry, szczególnie polecamy go dla skóry wysuszonej, w której bariera skórna uległa osłabieniu na skutek np. niewłaściwej pielęgnacji, czynników środowiskowych, naturalnych procesów starzenia, leków itp. 
30 ml dozownik 
Art.-No.: 9001 

Składniki: 
– Water, woda. 
– Glycerol. Powstaje w organiżmie podczas metabolizowania tłuszczu. Ma właściwości nawilżalące, kiedy jego stężenie jest niskie. W produktach Skin Ident używa się stężenia 15%. Wyższe około 30% wysuszają i podrażniają skórę.
– Lecithin(and)Water(and)Ethanol. To poprawna wg. INCI nazwa liposomów, które podnoszą do maksimum stopień nawilżenia skóry, transportując przyjazdne dla skóry witaminy i inne substancje aktywne. W związku z wysoką koncentracją wielonasyconych kwasów tłuszczowych, pozwalają na osiaganie bardzo dobrych efektów w leczeniu wyprysków. Są to liposomy wielowarstwowe. 
– Caprylic/ Capric Stearic Triglycerides. Łagodny środek myjący, powierzchniowo czynny. Rozpuszczalnik dla olejków eterycznych i żeli pod prysznic, płynów do kąpieli, zmywaczy makijażu. 
Urea. Mocznik, pomaga wiązać wodę z naskórkiem, przyspiesza gojenie ran, łagodzi podrażnienia, regeneruje skórę szorstką, popękaną. 
– Cetearyl Octanoate. Łagodny środek myjący, powierzchniowo czynny. Rozpuszczalnik dla olejków eterycznych i żeli pod prysznic, płynów do kąpieli, zmywaczy makijażu. 
– L-Proline, Amino acid. Występuje w ludzkim kolagenie i w NMF, naturalny czynnik nawilżajacy. Ponieważ jest to bardzo mała czasteczka , w przwciwieństwie do cząstczki kolagenu, ma możliwość penetrować w głąb skóry. 
– Sodium Lactate, Sól kwasu mlekowego, ma wysoką biozgodność ze skórą, pomaga utrzymać wilgotność naskórka. 
– Glycolipids(and) Phospholipids (and)Sphingolipids. Ważne lipidy wewnątrz głębszych warstw naskórka. Są w nich substancje składające się na ceramidy, niezwykle istotne dla prawidłowej funkcji bariery ochronnej warstwy rogowej. Zawarte w ceramidach docierają do górnych warstw naskórka. 
– CeramideIII, IIIA, VI. Ceramidy są naturalnym składnikiem lipidów skóry; stanowią główny składnik spoiwa wypełniającego przestrzenie międzykomórkowe w warstwie rogowej naskórka. Razem z cholesterolem i kwasami tłuszczowymi i lecytyną (fosfolipidy) mają zasadnicze znaczenie dla właściwego funkcjonowania bariery ochronnej skóry. W preparacie użyte jest 3% ceramidów. 
– Hyaluronic Acid. Występuje w skórze i w sebum, działa silnie nawilżajaco. Stopniowo zanika, koło 40 roku mamy go tylko 50%. koło 60 roku do 15%.Warunkuje dobrą kondycję włókien kolagenowych i sprężystych. Jedna cząsteczka wiąże ogromną ilość cząsteczek wody. (200 razy wiecej niż sama waży) 
– Allantoin. Pobudza tworzenie komórek, leczy rany, łagodzi podrażnienia, wskazany dla skóry suchej, popękanej, działa regenerująco. 
– D-mixed-Tocopherols. Witamina E, mieszanka dwóch grup związków: tokoferoli i tokotrienoli, najwyższą aktywność biologiczną wykazuje D-alfa tokoferol 
– Citric Acid. Kwas cytrynowy produkowany metodą biotechnologiczną, zgodny z naturalnymi składnikami wielu roślin. Działanie przeciwutleniające, substancja pomagająca w ustalaniu Ph produktu. 

Kosmetyki Dr.Baumann to światowy lider jakości kosmetyków w rankingu ECWIC. 
Więcej na: www.dr-baumann.pl, www.docstoc.com/docs/73507747/http-www-cosmetictester-info-bestproducts-view-php-Best-products-Search-Show-1000-produc Można również zalogować się na stronie ECWIC i wejść w zakładkę „Best products”: http://www.cosmetictester.info
DSD de Luxe N-Symbiosis