Kuchnia zdrowia i młodości

16

Napisałam tę książkę, aby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób zapobiegać chorobom, ale też przywracać równowagę w wypadku niedomagań organizmu. Nie jest to jedna z cudownych diet do stosowania okresowo, ale sposób odżywiania na całe życie. Kto raz wkroczy na tę ścieżkę, nie ma ochoty już z niej zejść. Zaburzone dotychczas funkcje organizmu, wracają do normy. Prawidłowa przemiana materii, czysta skóra, większa odporność na infekcje, dobre krążenie, psychiczna i fizyczna żywotność wynikająca z racjonalnego odżywiania. „Racjonalne” nie znaczy wcale niesmaczne czy monotonne. Pełnowartościowe to nie tylko zdrowe, ale także smaczne i różnorodne posiłki.
Bożena Żak-Cyran

O AUTORCE:

Bożena Żak-Cyran – dietetyczka i dietoterapeutka zajmująca się zdrowym odżywianiem od ponad 20 lat. Autorka ośmiu książek wydanych nakładem wydawnictwa Galaktyka. Organizuje cykliczne kursy „Gotujmy dla zdrowia” i „Jak zwyciężyć raka” – z wykorzystaniem metody z zakresu psychoonkologii Carla Simontona. W swojej pracy opiera się m.in. na zasadach makrobiotyki i chińskim modelu pięciu przemian.

www.galaktyka.com.pl